Lidhje

Paisjet për matjen e temperaturës


Paisjet për matjen e temperaturës
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

Edhe pse bizneset po rihapen në të gjithë botën, pandemia vazhdon të jetë e pranishme. Shumë prej janë duke matur temperaturën e njerëzve para se ata të lejohen hyjnë në mjediset brenda. Por në shumë raste përdorimi i termometrave të dorës mund të mos jenë praktik dhe i efektshëm. Sistemet me imazhe termike lejojnë që të matet temperatura pa qënë nevoja që dikush të jetë fizikisht pranë personit që po monitorohet. Kërkesa për këto lloj pajisjesh po rritet në mënyrë të ndjeshme në mbarë botën.

Në këtë epokë COVID-i, shumë biznese, të tilla si ky salon bukurie, u kërkojnë klientëve që së pari të kalojnë një provë të temperaturës, me një pajisje si kjo para se të hyjnë.

"Matja e temperaturës është diçka që duhet ta bëjmë gjithmonë. Dhe kjo mund të bëhet e automatizuar", thotë Daniel Putterman, drejtor ekzekutiv me kompaninë Kogniz.

Shumë biznese, ku hyrje-daljet e klientëve janë të shpeshta, po kërkojnë pajisje që mund të masin temperaturën më shpejt për të lejuar më shumë njerëz të qarkullojnë brenda mjediseve të tyre. Në këtë pikë mund të ndihmojnë sistemet e imazheve termike - që duket se po kërkohen tani nga të gjithë.

Shkollat, parqet, stadiumet sportive”, thotë Chris Bainter me kompaninë FLIR.


Edhe pse teknologjia e matjes së temperaturës nuk diagnostikon sëmundjen dhe jo të gjithë me COVID-19 kanë temperature të lartë, kërkesat për sistemet termike po shtohen.

Nga 10 porosi në muaj që kishim më parë, tani marrim rreth 100 në ditë”, thotë Max Salisbury, me kompaninë Thermoteknix Systems.

Shumë kompani, përfshirë Thermoteknix-in, kanë prodhuar aparate me rreze infra të kuqe që masin temperaturën e trupit.

Një aparat i tillë është i barabartë me sensorët e 110,000 kamerave fotografike. Rrezet e tyre infra të kuqe goditen nga nxehtësia e trupit”, thotë Max Salisbury.

Kompania FLIR thotë se pajisjet e saj të kontrollit të temperaturës, janë bërë më të efektshme ndër vite.

“Tani shohim më shumë algoritme kompjuterike dhe inteligjencë artificiale që ndihmojnë në automatizimin e pjesëve të këtij procesi, i cili lejon një qarkullim më të shpejtë dhe saktësi të lartë të matjes", thotë Chris Bainter me kompaninë FLIR.

Në vend të një aparati fotografik, kompania ThermalPass përdor sensorë me rreze infra të kuqe për të matur temperaturën e trupit.

"Nuk ka rrezik që ajo të mos e masë temperaturën në të gjitha pikat e trupit", thotë Michael Lende me kompaninë ThermaPass.

Kompania Kogniz ofron një sensor optik me rreze infra të kuqe së bashku me një kamera që jo vetëm mat temperaturën e trupit, por dikton gjithashtu nëse dikush përdor maskë apo ruan distancën fizike.

"Pra bëhet një platformë tërësisht e automatizuar", thotë Daniel Putterman.

Ndërsa pajisjet që masin temperaturën mund të parandalojnë përhapjen e sëmundjes, zyrtarët e shëndetësisë sugjerojnë më shumë testime për të diagnostikuar COVID-19.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG