Lidhje

Parlamenti europian miraton rezolutë mbi integrimin e Shqipërisë

  • Armand Mero

Parlamenti europian miraton rezolutë mbi integrimin e Shqipërisë

Parlamenti europian miratoi sot rezolutën lidhur me integrimin europian të Shqipërisë së bashku me disa porpozime të bëra nga përfaqësues të së majtës. Ajo mbështet liberalizimin e vizave për Shqipërinë ndërsa thekson se kapërcimi i mosmarrëveshjeve aktuale është kyc për përparimin e vendit drejt BE dhe kërkon ngritjen e nje komision parlamentar që të hetojë materialet zgjedhore. Në parlamentin e Shqipërisë kryeministri Sali Berisha tha se ishte i gatshëm të niste punën e komisionit duke përcaktuar me opozitën metodikën e hetimit. Nga opozita rezoluta u vlerësua si një tekst më shumë detyra shtëpie për klasën politike.

XS
SM
MD
LG