Lidhje

Parlamenti i Maqedonisë zgjedh tre nënkryetarët e rinj


Parlamenti i Maqedonisë zgjedh tre nënkryetarët e rinj

Parlamenti i Maqedonisë ka miratuar dje gjatë një seance tre nënkryetarët e rinj. Dy prej tyre do të jenë nga shumica parlamentare dhe një i opozitës. Suzana Saliu e Bashkimit Demokratik për Integrim, Svetllana Jakimovska e VMRO-së dhe Jani Makraduli i Lidhjes Social Demokrate morën votat e nevojshme për të ushtruar postet e nënkryetarëve të këtij institucioni ligjvënës. Kjo është hera e parë që institucioni ligjvënës i Maqedonisë ka zgjedhur dy gra për nënkryetare, ndërsa zonja Saliu është nënkryetarja e parë shqiptare. Miratimit i parapriu një debat me akuza nga Partia Demokratike Shqiptare e cila vërejti se BDI-ja nuk mbajti premtimin që kryetari i parlamentit të ishte shqiptar. Ndërkohë, zyrtarë të partisë shqiptare në pushtet thanë se nuk ka pasur premtime të tilla publike, por vetëm spekulime të mjeteve të informimit.

Të ngjashme

XS
SM
MD
LG