Lidhje

Parlamenti i Kosovës e quan jo kushtetues referendumin e serbëve në veri


Parlamenti i Kosovës e quan jo kushtetues referendumin e serbëve në veri

Në veriun e Kosovës edhe sot po votohet në referendumin e organizuar nga përfaqësuesit lokal serb, në të cilin qytetarët e asaj zone po deklarohen nëse duan të pranojnë apo jo institucionet e Prishtinës. Referendumi i cili është cilësuar i paligjshëm edhe nga komuniteti ndërkombëtarë, u kundërshtua me një deklaratë të posaçme të Parlamentit të Kosovës i cili e shpalli atë të paligjshëm dhe jo kushtetues. Beogradi ndërkaq e sheh referendumin si të dëmshëm për synimet e Serbisë që të marrë statusin e vendit kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

XS
SM
MD
LG