Lidhje

Pjesëtarë të komunitetit çam marshojnë në kujtim të disa qindra që humbën jetën në vitin 1944


Pjesëtarë të komunitetit çam marshojnë në kujtim të disa qindra që humbën jetën në vitin 1944
Pjesëtarë të komunitetit çam marshojnë në kujtim të disa qindra që humbën jetën në vitin 1944

Pjesëtarë të komunitetit çam organizojnë sot një marshim në kujtim të disa qindra pjesëtarëve të këtij komuniteti që humbën jetën në vitin 1944 gjatë shpërnguljes nga shtëpitë e tyre që sot ndodhen në territorin e Greqisë.

Marrshimi organizohet nga Partia Bashkimi për Drejtësi, Unitet dhe Integrim dhe fillon në varrezat e fshatit Kllogjer në rrethin e Sarandës dhe përfundon në Pikën e Qafëbotës në kufi me Greqinë. Zyra e Partisë për Drejtësi dhe Integrim njoftoi sot se përfaqësuesi i një komune nga kjo Parti dhe disa gazetarë nuk u lejuan të hynin në Greqi nga kjo pikë kufitare.

Autoritet greke sipas burimeve të kësaj partie kanë deklaruar se bllokimi i hyrjes u është bërë për cënim të rendit në Greqi. Shqipëria dhe Greqia kanë qëndrime të ndryshme ndaj çështjes çame. Greqia thotë se nuk e njeh këtë problem dhe ka refuzuar bisedimet. Të dy vendet kanë firmosur ndërkaq një protokoll të miqësisë që angazhohet për zgjidhjen e pretendimeve pasurore.

Të ngjashme

XS
SM
MD
LG