Lidhje

Papa u bën thirrje priftërinjve që kanë abuzuar me fëmijët, t'i dorëzohen drejtësisë


Papa Françesku i bëri thirrje priftërinjve kanë abuzuar seksualisht me fëmijët t’i dorëzohen drejtësisë.

fjalimin e tij vjetor mbajtur premten Vatikan, Papa u tha atyre kanë abuzuar me mituritt’i dorëzohen drejtësisë njerëzore si dhe përgatiten për drejtësi hyjnore".

Vitet e fundit kisha katolike është tronditur nga një skandal mbarëbotëror lidhet me abuzimin seksual fëmijëve, skandal është e mbuluar me sa duket për dekada tëra.

"Është e pamohueshme disa kaluarën, nga papërgjegjshmëria, mosbesimi, mungesa e trajnimit e eksperiencës apo dritëshkurtësia morale e shpirtërore i trajtuan shumë raste pa seriozitetin dhe gatishmërinë duhej", tha Papa Françesku. "Kjo nuk duhet ndodhë kurrë."- tha ai.

Udhëheqësi i shumë se një miliard katolikëve botë, tha se priftërinjtë abuzues kanë "kryer akte neveritshme, por vazhdojnë ushtrojnë shërbimin e tyre sikur mos kishin ndodhur asgjë. Ata nuk kanë frikë nga Zoti apo gjykimi i tij, por vetëm nëse zbulohen apo demaskohen".

Në muajin shkurt të vitit të vjen në Vatikan do të mbahet një konferencë rreth krizës së abuzimit seksual, me pjesmarrjen e peshkopëve, udhëheqësveorganizatave fetare si dhe ekspertëve. Disa prej viktima shpresojnë që konferenca të hartojë më në fund një politikë të qartë, me qëllimin për t’i vendosur peshkopët përpara përgjegjësisë për trajtimin e pakujdesshëmrasteve të abuzimit seksual.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG