Lidhje

Presidenti Biden lidh propozimin e tij buxhetor me luftën ndaj ndryshimeve klimatike


Presidenti Joe Biden duke folur në Kolorado
Presidenti Joe Biden duke folur në Kolorado

ARVADA, Kolorado - Presidenti Joe Biden u përpoq të avanconte planet e tij për shpenzimet e brendshme në Kolorado të martën duke paralajmëruar për rreziqet e ndryshimit të klimës dhe duke theksuar sesi propozimet e tij për energjinë e pastër do të krijonin gjithashtu vende pune të paguara mirë.

Udhëtimi në Kampusin e Laboratorit Kombëtar të Energjisë së Rinovueshme Flatirons jashtë Denverit mbylli udhëtimin dy-ditor të presidentit në perëndim të vendit dhe i ofroi Presidentit Bidenit mundësinë të vazhdonte të lidhte nevojën për të kaluar paketën e tij buxhetore me kërcënimin urgjent të paraqitur nga ndryshimi i klimës.

"Lajmi i mirë është ky: Diçka që shkaktohet nga njerëzit mund të zgjidhet nga njerëzit", tha Presidenti Biden. Ai e konsideroi nevojën për një të ardhme të energjisë së pastër një "domosdoshmëri ekonomike dhe të sigurisë kombëtare" dhe tha se nuk kishte kohë për të humbur pasi ndikimi i ndryshimit të klimës duket se po bëhet më i rëndë nga viti në vit.

Presidenti Biden tha se ngjarjet ekstreme të motit do të kushtojnë më shumë se 100 miliardë dollarë dëme këtë vit, dhe ai nënvizoi qëllimin e tij për të arritur emetime zero-zero deri në vitin 2050, duke përdorur vetëm energji pa ndotje karbonike deri në vitin 2035.

"Ne mund ta bëjmë këtë. Ne mund t'i bëjmë të gjitha këto në një mënyrë që krijon vende të mira pune, ul kostot për konsumatorët dhe bizneset dhe na bën udhëheqës globalë," tha presidenti.

Presidenti Biden foli për "më shumë vende pune për ekonominë" në një turne të mëparshëm pasi ai vëzhgoi një krah gjigand të një mulliri me erë në tokë përpara laboratorit dhe ndoqi një demonstrim të teknologjisë së turbinave me erë.

Dhe, shumë i vetëdijshëm për punën delikate të cilës po i kthehet në Uashington për të hartuar detaje të paketës së tij të infrastrukturës dhe shpenzimeve, ai bëri shenjë nga ligjvënësit demokratë gjatë turneut dhe tha: "Ata janë ata që e kalojnë gjithçka përmes Kongresit".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG