Lidhje

Presidenti Obama i bën thirrje Kongresit të reformojë një ligj të arsimit


Presidenti Obama i bën thirrje Kongresit të reformojë një ligj të arsimit
Presidenti Obama i bën thirrje Kongresit të reformojë një ligj të arsimit

Presidenti Barak Obama i bëri thirrje Kongresit të reformojë një ligj të rëndësishëm të arsimit për ti përgatitur më mirë nxënësit amerikan për kolegj apo forcë pune.

Zoti Obama kërkon që kongresi të zëvendësojë aktin "Asnjë Fëmijë të mos Mbesë Mbrapa" me një ligj që nxit përgjegjshmërinë, reformën dhe rezultatet.

Prsidenti mbajti një fjalim mbi planin sot në një shkollë të mesme. Zoti Obama bëri thirrje për trajnime më të mira për mësuesit, për angazhimin e prindërve në sistemin shkollor dhe duke i dhënë shpërblim mësuesve dhe shkollave me rezultate të mira.

Akti i tanishëm u bë ligj në vitin 2001 dhe përdor provime standarte për të vlerësuar shkollat. Shkollat që nuk kanë rezultate të mira rrezikojnë të humbasin fondet federale.

XS
SM
MD
LG