Lidhje

Prishtina, Beogradi vlerësojnë marrëveshjen për menaxhimin e vendkalimeve


Prishtina, Beogradi vlerësojnë marrëveshjen për menaxhimin e vendkalimeve

Përfaqësuesit e Prishtinës dhe Beogradit e vlerësuan pozitivisht marrëveshjen për menaxhimin e përbashkët të vendkalimeve kufitare ndërmjet Kosovës dhe Serbisë të arritur mbrëmë në bisedimet e ndërmjetësuara nga Bashkimi Evropian. Prishtina pret të marrë udhërrëfyesin për liberalizimin e vizave, ndërsa Beogradi pret t’i krijohet hapësira për të marrë statusin e kandidatit për anëtarësim në Bashkimin Evropian. Por, vendet e Bashkimit Evropian janë të ndara rreth kësaj çështjeje, për shkak të dhunës së javës së fundit në veriun e Kosovës ku u plagosën dhjetëra ushtarë të NATO-s.

XS
SM
MD
LG