Lidhje

Prishtina dhe Beogradi, qëndrime tërësisht të kundërta rreth veriut të Kosovës


Prishtina dhe Beogradi, qëndrime tërësisht të kundërta rreth veriut të Kosovës

Përfaqësues të Prishtinës dhe Beogradit paraqitën sot qëndrime tërësisht të kundërta rreth gjendjes në veriun e Kosovës, një zonë e banuar me shumicë serbe dhe skenë e ndarjeve të thella etnike. Gjatë një debati mbi këtë çështje, përfaqësuesi i Beogradit ritheksoi kundërshtimin ndaj pavarësisë së Kosovës dhe vendosjes së institucioneve të saj në veri, ndërsa përfaqësuesi i Prishtinës theksoi përkushtimin për vendosjen e sundimit të ligjit në tërë Kosovën duke i bërë thirrje Beogradit që t'u jap fund ndërhyrjeve në punët e brendshme të shtetit të ri.

XS
SM
MD
LG