Lidhje

Resila Karafili flet për efektet e shfuqizimit të DACA-s

  • Rudina Dervishi

Resilda Karafili, është një e re nga Shqipëria që ka qënë përfituese e programit të imigracionit të njohur si Daca. Programi u miratua nga ish presidenti Obama dhe e ndihmoi atë, ashtu si mijëra imigrantë të tjerë që kanë ardhur në Shtetet e Bashkuara pa dokumenta, të qëndronte për disa vite pa patur frikën e deportimit. Pas shfuqizimit të programit pak javë më parë nga presidenti Trump, fati i gati 800 mijë imigrantëve të kësaj kategorie që njihen me emrin Ëndërrimtarët, është i paqartë. Kolegia Rudina Dervishi bisedoi me Resildën e cila edhe pse ka fituar të drejtën e qëndrimit të ligjshëm në Shtetet e Bashkuara, synon të vazhdojë studimet për drejtësi në mënyrë që t’u vijë në ndihmë imigrantëve si vetë ajo që kërkojnë një rrugë të ligjshme për të qënduar në vend.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG