Lidhje

Restaurohen në Shkodër objekte historike në prag të 100 vjetorit të pavarësisë

  • Pëllumb Sulo

Në prag të 100 vjetorit të Pavarësisë, në Shkodër po restaurohen një numër objektesh me rëndësi historike për kombin shqiptar. Kështu, po vazhdon puna për restaurimin e plotë të kompleksit historik në qendër të qytetit, ndërkohë që përgatitet të fillojë restaurimi i shtepisë së Pashko Vasës si dhe shtëpisë ku zhvilloi veprimtarinë e tij "Komiteti kombëtar për mbrojtjen e Kosovës". Po ndërkohë, në Shkoder, gjatë 20 viteve të fundit, një numër objektesh me rëndësi historike dhe kulturore, sic është shtëpia e Luigj Gurakuqit apo ajo e Hilë Mosit, janë shkatërruar përfundimisht.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG