Lidhje

SHBA zgjedhjet 2012


Votuesit amerikanë do të shkojnë në qendrat e votimit në zgjedhjet e përgjithshme më 6 nëntor, 2012

Është e vështirë të thuash se kur fillon aktualisht gara për në Shtëpinë e Bardhë, por procesi i zgjedhjes së një kandidati presidencial amerikan është i gjatë.

Presidenti Barack Obama, i Partisë Demokrate, do të do të jetë pa pretendentë nga radhët e partisë së tij. Partia Republikane është e angazhuar aktualisht në procesin për të përcaktuar kandidatin e saj për ta sfiduar atë në zgjedhjet e përgjithshme.

Gara republikane filloi me të paktën nëntë kandidatë, të cilët kanë parë rritje dhe rënie të popullaritetit të tyre. Aktualisht janë katër kandidatë që konkurrojnë për emërimin e partisë.

Procesi i emërimit zyrtar nisi me votimin në shtetin Ajova (Iowa) më 3 janar, e ndjekur nga gara në Nju Hampshër më 10 janar.

Lexo më shumë...


Garat e tjera do të vazhdojnë të zhvillohen derisa një kandidat të sigurojë delegatët e mjaftueshëm për të marrë emërimin e Partisë Republikane deri në kuvendin e partisë që zhvillohet në fund të verës. Votuesit amerikanë do të shkojnë në qendrat e votimit në zgjedhjet e përgjithshme më 6 nëntor, 2012.

XS
SM
MD
LG