Lidhje

Mijëra spanjollë në mision bamirëse


Në Spanjë, mijra vrapues të veshur me rrobat e santës ose veshje të tjera që të kujtojnë krishtlindjet u dyndën dje nëpër rrugët e Madridit në një mision bamirësie.

Ata ishin vrapues të të gjitha moshave dhe përshkuan një distancë prej 5,5 kilometrash nëpër rrugët e qendrës së kryeqytetit spanjoll.

Qëllimi i garës ishte të grumbulloheshin para për të për të ndihmuar njerëzit në nevojë dhe sidomos për të blerë dhuratat e festët për fëmijët kudo në botë.

Disa vrapues thanë se jo vetëm gara si garë ishte interesante por patën rast të shijojnë edhe atmosferën festive dhe sidomos t'i shërbejnë një qëllimi fisnik.
XS
SM
MD
LG