Lidhje

Kosova përqëndrohet tek fuqizimi i bujqësisë


Autoritetet thonë se sivjet nga prodhimi vendas do të sigurohen rreth 70 për qind e nevojave për grurë

Në Kosovë, autoritetet thanë se sivjet, nga prodhimi vendas do të sigurohen rreth 70 për qind e nevojave për grurë, duke zvogëluar nevojat për import. Kjo sipas tyre dëshmon se vendi duhet ta shndërrojë në përparësi zhvillimin e sektorit të bujqësisë si një prej mundësive për zhvillimin ekonomik të vendit. Lidhur me këto çështje dhe sfidat e bujqësisë, korrespondenti ynë në Prishtinë, Leonat Shehu, bisedoi me ministrin e bujqësisë Blerand Stavileci.

XS
SM
MD
LG