Lidhje

Arkivi kombëtar amerikan publikon të ashtuquajturat "Letra të Pentagonit"


Arkivi kombëtar amerikan publikon të ashtuquajturat "Letra të Pentagonit"
Arkivi kombëtar amerikan publikon të ashtuquajturat "Letra të Pentagonit"

Në Shtetet e Bashkuara, arkivi kombëtar do të publikojnë sot të ashtuquajturat "Letra të Pentagonit", ekzaktësisht 40 vjet pasi pjesë të dokumentave qeveritare u publikuan për herë të parë në gazetën Nju Jork Tajms.

Studimi i atëhershëm sekret tregoi se Shtetet e Bashkuara po përshkallëzonin konfliktin në Vietnam ndërsa keqinformohej kongresi, publiku amerikan dhe aleatët. Publikimi nxiti një diskutim kombëtar mbi lirinë e shtypit dhe transparencën qeveritare.

Dokumenti prej 7 mijë faqesh, tani jo sekret do të publikohet në internet.

XS
SM
MD
LG