Lidhje

Marrdhëniet SHBA - Kili


Presidenti i Shteteve të Bashkuara Barak Obama dhe Presidenti i Kilit Sebastián Piñera diskutuan dje mundësitë e forcimit të ekonomisë globale nëpërmjet krijimit të vendeve të reja të punës dhe zgjerimit të tregtisë, duke përfshirë edhe masat e shpejta për realizimin e Partneritetit Trans-Pacifik.

Presidenti Obama riafirmoi rëndësinë e partneritetit mes Shteteve të Bashkuara dhe Kilit dhe u shpreh me optimizëm për vazhdimin e bashkëpunimit me Presidentin Piñera për zgjerimin e marrëdhënieve mes dy vendeve.

Zoti Obama dhe Presidenti i Kilit Piñera zhvilluan një bisedë telefonike gjatë të cilës presidenti amerikan e falenderoi zotin Piñera për mesazhin e përshëndetjes me rastin e rizgjedhjes për një mandate të dytë.
XS
SM
MD
LG