Lidhje

Intervistë me Dr. Shinasi Rama


Intervistë me Dr. Shinasi Rama
please wait

No media source currently available

0:00 0:13:07 0:00

Dr. Shinasi Rama jep lëndën e politikës dhe drejton programe masteri në Universitetin e Nju Jorkut këtu në SHBA. Zoti Rama ka qenë njëri ndër organizatorët e lëvizjes studentore në Tiranën e vitit 1990, udhëheqës i disa demonstratave dhe të grevës së urisë që çuan në pluralizmin politik. Ai është edhe autor i disa librave.

Intervistë me Dr. Shinasi Rama
please wait

No media source currently available

0:00 0:13:07 0:00

Përsa i përket zhgënjimit me politikën në Shqipëri, zoti Rama mendon se ka disa rrugëzgjidhje: Ai bën thirrje që të ndryshohet Kushtetuta, të ketë përgjegjësi më të mëdha për dënimin e gjykatësve dhe politikanëve të korruptuar, të ketë një ekonomi të mbështetur në prodhimin kombëtar.

Dr. Rama thotë se është e nevojshme mbështetja tek identiteti dhe ndershmëria e popullit. Shqiptarët, tha ai, janë një popull që, po u drejtuan në rrugën e duhur, bëjnë mrekullira. Sipas tij, duhet nxitur ideja se ndryshimi është i mundshëm, i dobishëm dhe në fakt i pashmangshëm. Shteti, tha Dr. Rama, duhet të mbështetet tek qytetari dhe të vihet në shërbim të qytetarit.

XS
SM
MD
LG