Lidhje

Shkodër: 40 ditë pas përmbytjeve, gjithë banorët janë kthyer në shtëpitë e tyre

  • Pëllumb Sulo

Shkodër: 40 ditë pas përmbytjeve, gjithë banorët janë kthyer në shtëpitë e tyre

Kur kanë kaluar më shumë se 40 ditë nga përmbytjet masive të fundvitit, tashmë të gjithë banorët janë kthyer në banesat e tyre, duke boshatisur qendrat e pritjes. Megjithatë, procesi verifikimit të dëmeve ende nuk ka filluar. Autoritetet vendore thonë se po përgatiten procedurat dhe se, së shpejti, komisionet e verifikimit të dëmeve do të jenë në terren. Tani, vemendja e tyre është përqedruar në desifektimin e zonave që u përmbyten, për të shmangur përhapjen e epidemive, si dhe në shpërndarjen e ujit të pishëm, pasi një pjesë e ujësjellësve të zonës së Nënshkodrës vazhdojnë të jenë të dëmtuar.

XS
SM
MD
LG