Lidhje

Përpjekje në Shkodër për ringritjen e bibliotekave të shkatërruara gjatë komunizmit


Përpjekje në Shkodër për ringritjen e bibliotekave të shkatërruara gjatë komunizmit

Shkodra është një nga qytetet e njohura për traditën e saj në fushën e bibliotekave. Edhe biblioteka kombëtare e Shqipërisë është ngritur mbi bazën e bibliotekës së Komisisë letrare të Shkodrës. Gjatë periudhës së komunizmit, pjesa më e madhe e bibliotekave të qytetit të Shkodrës u mbyllën dhe u shkatërruan, por vitet e fundit ato kanë nisur të ringrihen. Biblioteka e jezuitëve po ringrihet duke u pasuruar, veç të tjerash, edhe me nje numër veprash të albanologjisë, me rendësi të vaçantë për studiuesit vendas dhe të huaj.

XS
SM
MD
LG