Lidhje

Ish të burgosurit dhe memoriali kundër komunizmit


Shkodra është një nga rrethet e Shqipërisë që pësoi një persekucion të gjerë gjatë viteve të regjimit komunist. Tani, në këtë qytet vepron një nga degët më të mëdha dhe më aktive të Shoqatës së ish të burgosurve dhe të përndjekurve politikë të Shqipërisë. Drejtues të kësaj shoqate po kërkojnë që, në 100 vjetorin e Shpalljes së Pavarësisë, të ngrihet në Shkodër edhe një memorial kushtuar viktimave të komunizmit. Gjithashtu, ata po kërkojnë një vemendje më të madhe për trajtimin e ish të burgosurve politikë dhe familjeve të tyre.

XS
SM
MD
LG