Lidhje

Nisi viti i ri shkollor


Rreth 36 mijë fëmijë nisën klasën e parë

Rreth 36 mijë fëmijë të vegjël nisën sot mësimin e Abetares në klasat e para të shkollës shqiptare. Ata iu bashkuan sot për herë të parë rreth 500 mijë nxënësve të shkollave 9-vjeçare dhe të mesme që iu rikthyen librave dhe mësimeve pas disa javë pushime. Oborret e shkollave u mbushën plot me fëmijë dhe prindër, mësues me tufa lulesh të qeshur në prag të procesit mësimor. Kujdes i veçantë u tregua edhe për familjet e varfra të pakicave, ndërsa 400 fëmijëve të pakicës rome iu ndanë libra falas nga ministria e arsimit.

Vitin e ri shkollor ua uroi fëmijëve në kryeqytet edhe kryetari i bashkisë së Tiranës, Lulëzim Basha, i cili premtoi më shumë investime për sigurinë e shkollave, riparimet higjeno-sanitare. Drejtues të shkollave dhe figura të njohura të arsimit dhe të jetës publike në kryeqytet u bënë thirrje nxënësve që të vazhdojnë traditën e shkollës shqiptare, krahas progameve moderne mësimore.

Shqipëria ka 376 gjimnaze dhe 1749 shkolla 9-vjeçare. Mësimi në to do të zhvillohet me dy turne, sidomos në shkollat e mbingarkuara të kryeqytetit, ku janë afruar edhe një numër i madh banorësh nga gjithë Shqipëria. Në këtë vit të ri parauniversitar një numër shkollash janë pajisur me laboratore kompjuterike dhe laboratore shkencore.

Shiko komentet (1)

Ky forum është mbyllur
XS
SM
MD
LG