Lidhje

Shqetësime për regjistrin zgjedhor në Maqedoni

  • Isak Ramadani

Çështja e regjistrit zgjedhor në Maqedoni ka ngritur shqetësime vitet e fundit, si te një pjesë e partive politike, poashtu edhe tek komuniteti ndërkombëtar.

Nënkryetari i Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, Subhi Jakupi tha në një bisedë me Zërin e Amerikës, se mungon qasja e plotë e këtij organi në kontrollin dhe evidentimin e votuesve nëpër institucionet përgjegjëse. Ndërkohë, në Maqedoni, krahas fushatës presidenciale, ka filluar edhe fushata për zgjedhjet e parakohëshme parlamentare.
XS
SM
MD
LG