Lidhje

Shqipëri: OSBE-ja inkurajon partitë të paraqesin propozimet për anëtarë komisionesh zgjedhore


Shqipëri: OSBE-ja inkurajon partitë të paraqesin propozimet për anëtarë komisionesh zgjedhore
Shqipëri: OSBE-ja inkurajon partitë të paraqesin propozimet për anëtarë komisionesh zgjedhore

Kreu i OSBE-së në Tiranë, ambasadori Eugen Wollfarth, i inkurajoi sot partitë politike që t’i paraqesin Komisionit Qendror të Zgjedhor propozimet për anëtarë të komisioneve zgjedhore, në bazë të Kodit Zgjedhor.

Prania e OSBE-së thotë se sipas informacioneve të saj, asnjë parti politike nuk ka dorëzuar në KQZ listën e plotë të kandidatëve.

“Shqiptarët dhe partnerët ndërkombëtarë të vendit presin që zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të zhvillohen më 8 maj, ashtu siç janë dekretuar nga Presidenti i Republikës”, thotë Ambasadori Wollfarth.

Sipas Kodit Zgjedhor, afati i fundit për paraqitjen e emrave të komisionerëve të komisioneve të nivelit të dytë ishte 24 janari. Afati që KQZ-ja të formojë të gjitha komisionet është 7 shkurti.

Të ngjashme

XS
SM
MD
LG