Lidhje

Shqipëri, program për telefoninë e gjelbër


Shqipëri, program për telefoninë e gjelbër

Në gjashtë rrethe të Shqipërisë po zbatohet Programi i Rrjetit të Shërbimeve të Telefonisë së Gjelbërt, i cili synon rritjen e ndjeshmërisë së komuniteteve lokale për nevojën e paksimit të mbeturinave dhe riciklimin e tyre. Nga një anketim, i zhvilluar në Shkodër, rreth 70 përqind e të rinjve të shkollave nuk kanë njohuri rreth procesit të riciklimit të mbeturinave. Megjithse në disa qytete të Shqipërisë, vitet e fundit, është ndërmarrë nisma për grumbullimin e diferencuar të mbeturinave, ky proces thuajse ka dështuar për shkak të ndjeshmërisë së pakët të komuniteteve lokale.

XS
SM
MD
LG