Lidhje

Shqipëria nënshkruan marrëveshje me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim


Shqipëria nënshkruan marrëveshje me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim
Shqipëria nënshkruan marrëveshje me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim

Në Shqipëri ministria e Financave nënshkroi sot një marrëveshje për një kredi prej 53 milion eurosh me Bankën europian për Rindërtim dhe Zhvillim, për financimin e dy projekteve rrugore në Fier dhe në Vlorë.

Projektet që do të financohen sipas marrëveshjes së sotme parashikojnë ndërtimin e 22 kilometrave që do të lidhin autostradën aktuale në hyrje të Fierit me atë që po ndërtohet nga Levani në Tepelenë, duke kompletuar në këtë mënyrë aksin e Jugut, si dhe një tjetër rrugë që do të bashkojë autostradën e re në hyrje teë qytetit të Vlorës me pjesën e bregdetit jugor.

Kostoja totale e të dy projekteve shkon në afër 125 milion euro, për të cilat janë siguruar financimet edhe nga Banka europiane per Investime dhe nga Fondi Ipa i Bashkimit europian.

Sipas ministrit të Financave Ridvan Bode, përtej përmirësimit të infrastrukturës rrugore të vendit, i rëndësishëm është edhe fakti që këto kredi janë me terma të buta dhe nuk rëndojnë mbi borxhin publik të Shqipërisë.

XS
SM
MD
LG