Lidhje

Tregëtarët e Maqedonisë shpresojnë për rritjen e tregtisë me Kosovën

  • Isak Ramadani
  • Shkup

Tregëtarët e Maqedonisë shpresojnë për rritjen e tregtisë me Kosovën

Tregëtarët e Maqedonisë shpresojnë se do të përfitojnë nga bllokada ndaj mallrave serbe në Kosovë. Maqedonia, është një nga eksportueset më të mëdha për Kosovën, me rreth 300 milionë Euro në vit; ndërkohë, Maqedonia njihet për prodhime bujqësore, por dhe të industrisë së lehtë. Autoritetet e Kosovës dhe të Maqedonisë po bëjnë përpjekje për hapjen e pikave të reja kufitare dhe për modernizimin e atyre ekzistuese.

XS
SM
MD
LG