Lidhje

Grevë e makinistëve të trenave në Berlin


Ndërsa Berlini po përgatitet për ceremonitë përkujtimore të 25 vjetorit të rrëzimit të Murit,
njerëzit mund të ndeshen me vështirësi për të lëvizur në qytet për shkak të një greve 4 ditore të makinistëve të trenave.

Ndërperja e punës do të ndikojë jo vetëm tek shërbimi me tren për linjat e gjata dhe ato rajonale por edhe për shprbimet lokale. Greva e organizuar nga sisndikata e makinistëve pason një sërë të tillash, në përmasa më të vogla muajin e kaluar.

Greva filloi të mërkurën. Grevistët kërkojnë një ngritje pagash prej 5 përqind.

XS
SM
MD
LG