Lidhje

Trojka takohet me kreun grek të financave


Takimi vjen disa ditë pasi guvernatori i Bankës Greke tha se ekonomia e vendit është përmirësuar

Përfaqësues të Bashkimit Evropian, Bankës Qendrore Evropiane dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar, të njohur si Trojka, u takuan sot me Ministrin e Financave të Greqisë Yiannis Sturnaras.

Takimi vjen disa ditë pasi guvernatori i Bankës Greke tha se ekonomia është përmirësuar, pasi mënjanoi rreziqet e falimentimit dhe daljen nga eurozona.

Sturnaras ka kërkuar t'i risigurojë grekët e lodhur nga masat shtrënguese se nuk do të ketë shkurtime të tjera, në se qeveria zbaton masat e rëna dakort më parë.

Pas disa vite me mbishpenzime që sollën një borxh publik gjigand, Greqia arriti t’i shpëtojë falimentimit në vitin 2010, përmes një programi shpëtimi nga partnerët e eurozonës dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar.
XS
SM
MD
LG