Lidhje

Ukraina ngre akuza kundër udhëheqëses së opozitës, Yulia Tymoshenko

  • Zëri Amerikës

Ukraina ngre akuza kundër udhëheqëses së opozitës, Yulia Tymoshenko

Prokurorët në Ukrainë ngritën zyrtarisht akuza kundër udhëheqëses së opozitës Yulia Tymoshenko për shpërdorim fondesh shtetërore gjatë kohës kur ishte kryeministre e vendit në vitet 2007-2010.

Prokurorët kishin konfimuar javën e kaluar se ata po kryenin hetime rreth zonjës Tymoshenko mbi dyshimet për keqpërdorim të rreth 290 milionë dollarëve. Ajo menjëherë i hodhi poshtë akuzat dhe i akuzoi autoritetet, siç u shpreh, për “terrorizim sistematik” të opozitës.

Prokurorët pohojnë se zonja Tymoshenko ka keqpërdor fondet e siguruara në kuadër të Traktati të Kyotos mbi klimën.
Zonja Tymoshenko ka thënë se ajo i ka përdorur këto fonde për të paguar pensionet gjatë krizës financiare globale në vitet 2008-2009, e cila dëmtoi rëndë ekonominë e Ukrainës.

Në fillimi të vitit ish kryeministrja pro-përëndimore humbi zgjedhjet presidenciale me një diferencë të vogël ndaj rivalit të saj pro-rus. Pas disa muajsh, qeveria e presidentit Viktor Yanukovich kërkoi fillimin e hetimeve kundër saj.

XS
SM
MD
LG