Lidhje

Delawie: arsimimi, punësimi parandalojnë ekstremizmin


Në Kosovë, ambasadori amerikan, Greg Delawie, bëri thirrje për përmirësimin e kushteve për shkollimin dhe punësimin e të rinjve në vend, si kategoria më e rrezikuar nga ndikimet ekstremiste.

Në një tryezë debatesh për këtë çështje që u mbajt në Gjakovë, pjesëmarrësit thanë se Kosova duhet të luftojë për ruajtjen e tolerancës ndërfetare dhe për ndërgjegjësimin e të rinjve për pasojat e ekstremizmit të dhunshëm.

XS
SM
MD
LG