Lidhje

SHBA: Nuk ka viza për ata që janë të përfshirë në korrupsion në Kosovë


US flag in Kosova
US flag in Kosova

Ambasada amerikane në Prishtinë tha të enjten se nuk do të ketë viza udhëtimi për në Shtetet e Bashkuara për personat e përfshirë në korrupsion.

Në një komunikatë të kësaj ambasade thuhet se “qytetarët e Kosovës meritojnë një sistem drejtësie që i mban përgjegjës individët për veprimet e tyre korruptuese. Lidhur me këtë, Ambasada e SHBA-ve është duke ndërmarrë hapa për të siguruar që individëve të cilët janë të përfshirë në rastet e mëdha të korrupsionit të mos ju lëshohen vizat për udhëtim në Shtetet e Bashkuara për biznes apo turizëm”.

Në komunikatë theksohet se është praktikë e zyrtarëve konsullorë që të shqyrtojnë faktet për çdo aplikim për vizë, duke përfshirë edhe çdo informatë negative lidhur me aplikuesin, dhe që të përcaktojnë përshtatshmërinë për marrje të vizës në bazë të ligjeve të Shteteve të Bashkuara. “Sipas nevojës, ne vazhdimisht i peshojmë akuzat dhe dëshmitë për korrupsionin dhe krimin e organizuar gjatë vendimmarrjes për viza, në mënyrë që t’i kufizojmë ata që kontribuojnë në këto probleme të marrin vizë udhëtimi për në Shtetet e Bashkuara”.

Ne do të vazhdojmë të shprehim publikisht shqetësimin tonë se askush nuk është duke u mbajtur përgjegjës, përfshirë zyrtarë të Kosovës, për korrupsionin dhe krimin e organizuar që janë qartësisht të pranishme në rastet Pronto, viza italiane, ikja nga burgu i Dubravës, Toka, dhe Apex, si dhe në raste të tjera të ngjashme”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG