Lidhje

Në pritje të vazhdimit të bisedimeve Kosovë-Serbi


Në pritje të vazhdimit të bisedimeve Kosovë-Serbi

Fundi i këtij muaji mund të shënojë rifillimin e bisedimeve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë për zgjidhjen e çështjeve të interesit të përbashkët, të cilat u ndërprenë për shkak të zhvillimeve në veriun e Kosovës të banuar më shumicë serbe. Rifillimi i bisedimeve është kusht për Serbinë që të marrë statusin e vendit kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian. Të dyja palët janë pajtuar me propozimin e ndërmjetësuesit të bisedimeve për të diskutuar një marrëveshje për menaxhim të përbashkët të kufirit duke nxitur debate në vendet e tyre.

XS
SM
MD
LG