Lidhje

Zgjedhjet presidenciale në Maqedoni


Të hënën në Maqedoni u hap fushata për zgjedhjet presidenciale të 13 prillit. Në garë janë paraqitur katër kandidatë. Individët dhe partitë e tyre do ta zhvillojnë fushatën kryesisht përmes takimeve me votuesit dhe me më pak mitingje të mëdha.

Kandidatët presidencialë pritet të përqendrohen tek proceset e integrimit të Maqedonisë në strukturat euro-atlantike.

Fituesi duhet të sigurojë mbi 50 për qind të votave, përndryshe do të zhvillohet balotazh më 27 prill mes dy kandidatëve më të votuar. Po më 27 prill, do të zhvillohen edhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare.


XS
SM
MD
LG