Lidhje

Presidenti Obama vizitoi Qendren Kombëtare të Inxhinierisë Robotike në Universitetin "Carnegie Mellon"


Presidenti Obama vizitoi Qendren Kombëtare të Inxhinierisë Robotike në Universitetin "Carnegie Mellon"

Presidenti amerikan Barak Obama po u kërkon universiteteve dhe kompanive kryesore që të punojnë së bashku për të ndërtuar paisje të reja dhe të shtojnë prodhimin për të krijuar vende pune.

Zoti Obama vizitoi sot Qendren Kombëtare të Inxhinierisë Robotike në Universitetin Carnegie Mellon.

Ai pa nga afër robotët që zbulojnë rrjedhjet në linjat e kanaleve të ujërave të zeza si dhe makinat ushtarake të ndërtuara më shpejt se zakonisht përmes internetit. Gjatë vizitës, presidenti mësoi rreth programeve të simulimit që synojnë përshpejtimin e novacioneve nga kompanitë e vogla.

Presidenti Obama tha se po përdor 500 milion dollarë nga programet e tjera për të mbështetur novacionet, materialet dhe makineritë e duhura. Ai tha se një partneritet i tillë në të kaluarën i ka dhënë shtytje novacioneve si interneti.

XS
SM
MD
LG