Lidhje

Decentralizimi dhe Mitrovica

  • Zëri Amerikës

Në Kosovë, përfaqësues institucionesh vendase e ndërkombëtare thanë se plani i kryengeociaorit të Kombeve të Bashkuara, Martti Ahtisaart, në bazë të të cilit është shpallur pavarësia e Kosovës, është udhërrëfyesi për procesin e decentralizimit dhe mbrojtjes së pakicave kombëtare. Në këtë kuadër është ritheksuar rëndësia e vendimit të qeverisë së Kosovës për hapjen e një zyre administrative në veriun e Mitrovicës .

XS
SM
MD
LG