Lidhje

Raporti i Freedom House mbi Kosovën

  • Keida Kostreci

Gjatë vitit të kaluar, reformat me rëndësi kritike kanë ngecur në pothuajse të gjitha vendet e Ballkanit, me përjashtim të Kroacisë. Ky është përfudnimi ku arrin organizata prestigjioze Freedom House në raportin e bërë publik sot Vendet në Tranzicion 2012. Raporti merr në shqyrtim zhvillimet në 29 vende ish-komuniste të Evropës dhe Euroazisë. Sipas organizatës Freedom House, gjatë vitit 2011, Shqipëria, Bosnja, Kosova dhe Maqedonia pësuan rënie në fushat e procesit zgjedhor, qeverisjes demokratike, kuadrit juridik dhe shtypit të pavarur. Zgjedhjet me të meta në Shqipëri dhe Kosovë, nxorrën në pah brishtësinë e reformës zgjedhore në kushtet e mungesës së pavarësisë së gjyqësorit.

XS
SM
MD
LG