Lidhje

Privatizimi i shpërndarjes së energjisë në Kosovë

  • Leonat Shehu

Në Kosovë, autoritetet shpallën sot fituesin për privatizimin e sistemit të shpërndarjes së energjisë elektrike në Kosovë. Fitues u shpallën firmat turke Limak dhe Çalik që ofruan 26,3 milione euro ndërsa kompania tjetër e interesuar për privatizimin, firma egjiptiane El Sewedi ofroi më pak, 22.8 milionë euro. Me këtë hap qeveria synon që të përmisojnë furnizimin me energji elektrike , i cili që nga përfundimi i luftës vazhdon të jetë në gjendje të vështirë.

XS
SM
MD
LG