Lidhje

Kriza dhe Investimet

  • Zeri Amerikes

Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim, OECD, u propozoi sot vendeve anëtare nga Ballkani, Europa Qendrore dhe Juglindore që të shtojnë investimet e ndërsjellta dhe shkëmbimet tregtare midis tyre. Kjo organizatë sot zhvilloi sot në Tiranë konferencën e “Liberalizimi i tregtisë dhe integrimi europian”, ku u theksua se bashkëpunimi rajonal është një nga mënyrat më të mira për të përballuar ndikimet nga kriza ekonomike europiane. OECD e mbajti këtë konferencë në kuadër të marrëveshjes CEFTA, marrëveshja e Europës Qendrore për Tregti të Lirë. Përfaqësues të saj deklaruan se rajoni duhet të heqë dorë nga pengesat paradoksale të trashëguara dhe të zgjerojë bashkëpunimin mes vetes.

XS
SM
MD
LG