Lidhje

Muze i ri për krimet e diktaturës në Shkodër

  • Pëllumb Sulo

Në qytetin e Shkodrës është duke u ndërtuar muzeu i krimeve të periudhës komuniste. Muzeu ndërtohet në njërin prej ish burgjeve më famëkeq të periudhës së diktaturës, vend në të cilin u burgosën dhe torturuan me qindra kundërshtarë politikë të regjimit komunist. Pas Pavionit të gjenocidit komunist, të hapur vitet e fundit në Muzeun Kombëtar në Tiranë, ky do të jetë muzeu i parë i këtij lloji, që ndërtohet në Shqipëri.

XS
SM
MD
LG