Lidhje

Shqipëri, Propozimi i shumicës për imunitetet

  • Armand Mero

Në Shqipëri deputetët e shumicës së djathtë dorëzuan sot propozimin e tyre për çështjen e imuniteteve. Në ndryshim nga ligji ekzistues, parashikohet që të gjithë zyrtarët e lartë, deputetët, si edhe gjyqtarët të zhvishen nga mbrojtja ligjore që u jep imuniteti. Për deputetët, arrestimi apo kontrolli i banesës mund të anulohet vetëm nëse parlamenti vlerëson se cënohet funksionimi i tij. Në rastet e arrestimeve të gjyqtarëve është gjykata kushtetutese për anëtarët e saj dhe këshilli i Lartë i Drejtësisë në rastet e tjera, që vendos nëse do të lerë në fuqi apo jo arrestimin. Propozimet kërkojnë ndryshim të kushtetutës e për pasojë edhe konsensusin e opozitës.

XS
SM
MD
LG