Lidhje

Shqipëri, Gazsjellësi Transadriatik

  • Armand Mero

Në Shqipëri ministri i jashtëm Edmond Panariti u shpreh optimist për ecurinë e projektit të gazsjellësit Transadriatik i cili parashikohet të dërgojë në Europë gazin e fushave të Azerbajxhanit duke kaluar përmes Greqisë, Shqipërisë dhe Italisë. Ministri Panariti tha sot se së shpejti do të ketë edhe një marrëveshje mes tre vendeve të interesuara. Ai hodhi poshtë zërat e përhapur nga mediat greke sipas të cilave Athina e kushtëzon mbështetjen e saj ndaj gazsjellësit me firmosjen e marrëveshjes së kufijve detare me Shqipërinë.

XS
SM
MD
LG