Lidhje

Ish të burgosurit dhe memoriali

  • Pëllumb Sulo

Shkodra eshte nje nga rrethet e Shqiperise qe pesoi nje persekucion te gjere gjate viteve te rregjimit komunist. Tani, ne kete qytet vepron nje nga deget me te medha dhe me aktive te Shoqates te ish te burgosurve dhe te perndjekurve politike te Shqiperise. Drejtues te kesaj shoqate po kerkojne qe, ne 100 vjetorin e Shpalljes se Pavaresise, te ngrihet ne Shkoder edhe nje memorial kushtuar viktimave te komunizmit. Gjithashtu, ata po kerkojne nje vemendje me te madhe per trajtimin e ish te burgosurve politike dhe familjeve te tyre.

XS
SM
MD
LG