Lidhje

Kosova dhe Serbia në Këshillin e Sigurimit

  • Ilir Ikonomi

Kryeministri i Serbisë dhe ai i Kosovës paraqitën sot vizione të kundërta në debatin e zhvilluar në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, në Nju Jork. Është hera e parë që kryeministri Hashim Thaçi flet në Këshillin e Sigurimit. Është hera e parë gjithashtu që homologu i tij serb, Ivica Daçiç merr pjesë në Këshillin e Sigurimit si Kryeministër i Serbisë. Në mbledhjen e sotme, u diskutua mbi raportin tre mujor të Sekretarit të Përgjithshëm Ban Ki Mun për Kosovën.

XS
SM
MD
LG