Lidhje

Romët, ashkalitë dhe egjiptasit në Kosovë

  • Leonat Shehu

Një raport i organizatës joqeveritare Balkan Sunflowers, thekson se nga rreth 13 mijë të anketuar nga radhët e komuniteteve rome, shkali e egjiptas në Kosovë, rreth 85 për qind e tyre nuk kanë përfunduar as shkollimin fillor. Këto të dhëna sipas tyre dëshmojnë për gjendjen e rëndë në të cilën ndodhen këto komunitete që përballen edhe me shkallën më të lartë të papunësisë dhe rrjedhimisht edhe varfërisë.

XS
SM
MD
LG