Lidhje

Banka Qendrore mbi rritjen ekonomike të Shqipërisë

  • Armand Mero

Në Tiranë Banka Qendrore tha sot se aktiviteti ekonomik i vendit pritet të jetë i ulët. Në përfundim të mbledhjes së Këshillit Mbikqyrës, guverntatori i Bankës Ardian Fullani tha se rritja ekonomike është e kushtëzuar nga rënia e konsumit dhe e investimeve private si dhe nga mungesa e stimujve fiskalë, si pasojë e politikave të ndjekura nga qeveria për të garantuar qëndrueshmërinë makroekonomike. Për shkak të një niveli shumë të ulët të të ardhurave, qeveria është detyruar të kufizojë shpenzimet dhe investimet.

XS
SM
MD
LG