Lidhje

Gjykata per greven

  • Armand Mero

Në Shqipëri gjykata e Tiranës vendosi sot të urdhërojë shpërndarjen e grevës së urisë së një grupi ish të përndjekurish politik e cila po zhvillohet prej 26 ditësh. Vendimi i gjykatës u mor pas kërkesës së policisë, sipas së cilës gjatë grevës janë kryer vepra me rrezikshmëri për jetën, duke ju referuar këtu rastit të dy grevistëve që i vunë flakën vetes. Ish të përndjekurit e cilësuan vendimin si të nxitur nga qeveria dhe deklaruan se janë të vendosur të mos largohen nga greva. Nëse do të ketë ndërhyrje të policisë atëherë ata janë shprehur se do ta rinisin protestën e urisë në një mjedis tjetër. Sipas vendimit të Gjykatës greva duhet të shpërndahet brenda orës 24 të mbrëmjes së sotme.

XS
SM
MD
LG