Lidhje

Dënimet alternative në Shqipëri


OSBE i bëri sot thirrje Shqipërisë që të përdorë më gjerësisht dënimet alternative për të lehtësuar gjendjen e burgjeve dhe riintegrimin e të dënuarve. Për këtë nevojitet bashkëpunimi i pushtetit vendor me drejtësinë për të caktuar hapësirat komunitare për këto dënime alternative. Aktualisht gjysma e të dënuarve në Shqipëri mbahen në burgje dhe gjysma tjetër kanë marrë dënime alternative.

XS
SM
MD
LG