Lidhje

Media Arkivi

E ardhmja e mundjes në olimpike


Komiteti Olimpik Ndërkombëtar njoftoi më 12 shkurt se, duke filluar nga garat e 2020, do të eliminonte nga Olimpiket një ndër sportet që themeluan traditën olimpike - mundjen. Vota është paraprake dhe ka zgjuar një mobilizim ndërkombëtar për anulimin e saj. Për të kuptuar se si u mor vendimi dhe t’u njohur me përpjekjet që po bëhen për të garantuar të ardhmen olimpike të mundjes, kolegia Ardita Simiçia bisedoi me një ndër legjendat amerikane të këtij sporti.

XS
SM
MD
LG