Lidhje

Media Arkivi

Komuniteti i romëve në Shqipëri


Sot ne Diten Nderkombetare te Romeve, perfaqesues te tyre ne Tirane, kerkuan qe institucionet shteterore t'i japin fund diskriminimit dhe te luftojne varferine ekstreme tek pakicat kombetare. Romet nuk kane perfaqesues ne parlament, ndersa shprehen se korrupsioni po rremben edhe fondet qe ndahen per ta nga Bashkimi Europian dhe qeveria shqiptare, e cila nuk ka bere ende nje ligj per pakicat.

XS
SM
MD
LG